Ontvangst concept speelbord

Een beetje gespannen lopen wij van HulstGames binnen bij Forsch.
Het grote moment is eindelijk daar.
Onze grafische ontwerper (Forsch) heeft een concept versie voor het eerste speelbord gemaakt. Zoals altijd heeft Pim de nodige hapjes en drankjes alweer klaar staan.
Wederom een warm onthaal, hij begrijpt hoe het moet! Na een korte en vriendelijke begroeting gaan we gezamenlijk aan een grote tafel zitten.

Pim begint met een verhaal over wat ze eerst gedaan hebben en laat hierbij verschillende simpele schetsjes zien.
Hij heeft een aantal A-viertjes in de hand waarvan wij ze het liefst direct allemaal willen zien. Helaas houd hij ze stevig vast om de spanning wat verder op te bouwen.
Pim: “Eerst zijn we begonnen met het plaatsen van de vakjes van de etappe. Hierbij hebben we zoveel mogelijk 1 op 1 overgenomen van de aangeleverde versie.”
We zien een eenvoudige indeling van de etappe.
We herkennen de etappe direct.
Pim: “Daarna hebben we de etappe ingedeeld in gebieden. Bergop, bergaf, vlak, enz.”.
Hij bladert naar zijn 2de blaadje en hier zien we gelijk al een schets van een berglandschap met onze etappe erdoorheen gemanoeuvreerd.
Pim: “Vervolgens zijn we begonnen met het plaatsen van objecten om het geheel meer kleur, inhoud en diepte te geven.”
Hij laat zijn laatste A4’tje zien en we zien nu een mooi landschap met bomen, wegen, en de etappe erop. Alles is wel erg klein, maar het ziet er super uit.

Pim staat op en haalt een groot bord achter een bureau vandaan.
Uiteraard weer met de blinde zijde naar ons toe gericht. Het liefst hadden we het bord uit zijn handen gerukt, maar we weten ons te beheersen.
“Zo’n A4 is natuurlijk leuk, maar in het groot is het natuurlijk altijd mooier.” zegt Pim. Hij draait het bord eindelijk om en legt het op tafel.
De eerste minuten is het stil.
Allen zitten we met een big smile naar het bord te staren.

De etappe heeft asfalt, we zien strand, bergen, rotsen, bomen en duidelijke hoogte verschillen. We zien hier en daar wat “speltechnische” puntjes, die voor verbetering vatbaar zijn, maar wat ziet het er super uit! Dit hadden we zelf nooit voor elkaar gekregen.
Pim wijst ons op wat kleine details over ideeën en technieken die ze hebben gebruikt en toegepast.
“Ik gok dat we nu zo’n 40% van de objecten geplaatst hebben.” zegt Pim. 40% denken we? Hoe moet het er dan straks met 100% uit zien?
We praten nog wat na en spreken af om alles goed te bestuderen en te laten bezinken om vervolgens op een ander moment met wijzigingen en toevoegingen te komen.
Trots gaan we naar huis om vervolgens onze vrouwen onze nieuwe aanwinst te laten zien. Uiteraard zijn zij ook zo enthousiast.

bord-1ste-concept-klein1