Try the game – Joost Posthuma

Zaterdag 14-september-2013
Om 20:00 uur presenteerde HulstGames vol trots het spel ‘Linkeballen’ aan Joost Posthuma (Ex-profwielrenner) en zijn vrouw Wienke Posthuma.
Als eerste kregen beiden een korte uitleg van Ron van der Hulst en zijn vrouw Claudia van der Hulst voor de basisregels van ‘Linkeballen’.

Hiermee werd de nieuwsgierigheid direct opgewekt bij Joost en Wienke in de vorm van vele vragen!

Het begrip “wieltje pakken” werd al snel opgepakt door beiden en Joost gooide er al snel enkele professionele wielertermen in als: “hij zit hem in z’n hol”, “Hij hangt aan het elastiek” of een opmerking over “Kielzog” en wat hij zelf later minder leuk vond, ”ik zit in de bezemwagen..”
We gingen van start met een vlakke etappe waarbij Joost een goed begin had zie hieronder:
JoostPosthuma1

Na een goede start bleek dat Joost zijn meerdere moest erkennen in Wienke!
Wienke pakte bij de eerste tussensprint de nodige punten voor haar ploeg, en haar beste renner kreeg 3 bonificatieseconden!
Na de eerste etappe “Limieuxe” was er een tussenstand en bleek Ron de volgende etappe ”Plui Buursoi” in het geel te rijden.
2 seconden voor Wienke en 5 seconden voor Claudia…
Joost sloot de waaier met een afstand van 22 seconden.

De tweede etappe was een flinke bergrit.
In de Bergen voelde Joost zich duidelijk beter, echter kon hij de opgelopen “asfalt eczeem” niet meer goed maken.
Ze namen beiden veel risico door iedere kanskaart te pakken die er was!
Voor Joost pakte dit niet goed uit, hij zat drie maal in een valpartij waardoor zijn ploeg de indruk gaf vergeten te zijn om de benen te scheren..
Wienke was de lachende vierde…
Er lagen bij drie valpartijen van iedereen renners in de berm en het prikkeldraad. Echter was er geen enkele renner van Wienke bij betrokken.
Wienke bleek erg goed te kunnen ‘Linkeballen’! Ze eindigde dan ook met grote afstand als beste ploeg en kreeg aan het einde van de avond de gele trui.

JoostPosthuma2

HulstGames vond het erg gezellig en een zeer geslaagde avond!
Joost bleek de volgende dag gelijk een bestelling te hebben geplaatst en hij heeft de volgende referentie geschreven voor ons:

JoostPosthuma3

Wilt u ook een ‘Try The Game’ avond spelen? Dat kan tot 12 personen!
Bel 06-1004 2271