Het spel

Linkeballen is een bordspel dat standaard wordt gespeeld in gezelschappen van twee tot vier spelers. De basiseditie van het bordspel kent twee etappes, waarin ieder een ploeg van drie renners aanstuurt. Daarnaast zijn er diverse uitbreidingen in ontwikkeling zoals nieuwe etappes (speelborden) en extra renners en teams.

Het bordspel is gebaseerd op tactiek en strategie

Onderdelen als krachten sparen, windvoordeel pakken, op het juiste moment je slag slaan, wieltjes zuigen en je tegenstander flink dwarszitten maakt het spel dynamisch en uitdagend. Kortom “Linkeballen”. Iedere speler ontvangt een aantal speelkaarten met daarop verschillende cijfers. Deze cijfers staan voor het aantal seconden (vakjes) dat een renner vooruit mag. Een renner bepaalt dus zelf wanneer hij of zij op welk tempo speelt, of hij kopwerk doet of mogelijk in ploegbelang bewust een gaatje laat vallen. Het wieler-bordspel kent vlakke etappes, bergetappes en ploeg- en persoonlijke tijdritten. Per etappe noteert iedere renner, eventueel online, een eigen tijd en score. Op basis daarvan worden etappe-, tussen- en eindklassementen berekend voor zowel de renner individueel als de ploeg. We kennen dan ook een gele trui (aanvoerder van het persoonlijk klassement) en ploegen- en puntenklassementen.

‘Zonder eerst te spelen konden we het spel niet goed ontwerpen, was ons motto. Maar wat een geweldig spel, zowel ik als mijn collega’s waren positief verrast. Anders dan de veel gespeelde bordspellen zoals Risk en Catan, maar zeker zo leuk met een flinke dosis tactiek!’

(Pim van der Werff – grafisch ontwerper van het bordspel)

Online hulpmiddelen bij het bordspel

Door middel van een QR-code op iedere etappe van het bordspel en uw smartphone kunt u gebruik maken van onze ondersteunende Tourcalculator. Dit hulpmiddel houdt voor u de standen bij. Natuurlijk kunnen deze standen en scores ook handmatig op scoreformulieren worden bijgehouden.

Voor iedereen en het hele gezin

Iedereen die van bordspellen, gezelligheid of wielrennen houdt, zal dit spel zeer gaan waarderen. Uit diverse ervaringen en speelavonden is gebleken dat zelfs niet wielerfans het bordspel uitermate weten te waarderen.

Uitbreidingen op het wieler bordspel

Momenteel hebben we 5 uitbreidingen voor de basiseditie van het bordspel met prachtige speltechnische aanvullingen gepland, die we voor nu nog even niet openbaar maken…
We hebben reeds 20 vervolgetappes klaar liggen.

De inhoud van het basisspel

Het basisspel bevat de volgende onderdelen:

  • 2 etappes (speelborden) van 90×60 cm
  • 12 renners en een gele trui renner
  • Kanskaarten
  • Speelkaarten
  • Legendakaart per team
  • Scoreformulieren en een spelregelboekje
  • Het gehele spel wordt meertalig afgedrukt in Nederlands, Engels en Duits.

Is uw interesse gewekt? Wilt u meer weten of zien? Neem dan contact met ons op of plaats een bestelling. We hebben ook edities voor verenigingen of zelfs geheel gebranded edities voor bijvoorbeeld een kerstpakket. Neem voor deze speciale edities contact op met Hulstgames.

Doos-op-bord