Try the game – vriendenkring Filemon Wesselink

Op zaterdagavond 27 oktober 2012 werden we uitgenodigd om ons spel Linkeballen te promoten en spelen in de vriendengroep van Filemon Wesselink.

Filemon, o.a. bekend in de wielerwereld en van BNN had ons benaderd om het spel Linkeballen te leveren, waarbij hij het spel samen met een aantal vrienden wilde spelen tijdens een “wieler-weekend” in Het Eyserhof te Limburg.

Omdat we op dit moment nog slechts een concept / promotieversie van het spel kunnen presenteren hadden wij besloten gezamenlijk het spel te spelen. Ron, Barry en Hans gingen er een tochtje Limburg aan wagen.

trythegame-filemon1

Het werd een echt gezellige avond, waarbij we na een introductie met acht personen twee etappes speelden. Voor deze avond weken we af van de standaard speelmogelijkheden van het basisspel en werden er 4 ploegen geformeerd. Iedere ploeg bestond uit twee spelers met ieders twee renners.
De extra benodigde renners, hebben we uit een uitbreidingsset gehaald.

Het aantal spelers vergde meer speeltijd, droeg bij aan de sfeer maar ook aan het aantal valpartijen. Met name voor Filemon.
Samen met Filemon Wesselink (BNN), Jeroen Spaargaren, Menno Horst, Bart Meijers (Z@PP & Het Klokhuis) en Bob Liebeek werd er eerst een vlakke etappe gespeeld.
Al spelende werd het echte Linkeballen ook steeds duidelijker.

trythegame-filemon2

De avond werd beëindigd met een bergetappe. Tegen 1:30 uur kwam uiteindelijk ook de laatste renner over de finish. Het eindklassement over de twee etappes werd berekend en we konden terugzien op een gezellige en geslaagde avond.
Dat ook de leden van de vriendengroep het gezellig vonden en het spel hoog waardeerden bleek uit de uiteindelijke evaluatie.
Zowel voor de avond als het spel kregen we gemiddeld een 8,3.
Tijdens deze evaluatie kregen we ook verschillende positieve ontwikkelingstips mee. We zijn blij met deze input en zullen het uiteraard in ons spel verwerken.

Filemon, Bob, Jeroen, Bart en Menno; hartelijke dank voor jullie bijdrage, gastvrijheid en mogelijk tot ziens!